Rólam és a blogról

A téma jellege miatt szeretnék anonim maradni, ezért valódi nevem nem lessz felfedve a blogon. Ellemben néhány tény rólam:

Négy évig voltam a Kőrösi Csoma Sándor Jógaegyesület romániai fő szervezetének (misa) tanítványa. Ez idő alatt rengeteg rendezvényükön vettem részt. A blog ez alatt az idő alatt tapasztalt dolgokról és a vádakkal kpacsolatos kutatásaimnak az eredményein alapul.

A magyarországi képviselőjüknek a Csoma Sándor Jógaegyesületünek nem voltam soha tagja és nem is vettem részt soha egyetlen rendezvényükön sem. Amit róluk tudok csak a saját honlapjuk alapján van. Egyszerű logikus következtetések és racionális gondolkodás alapján következtetéseket vonok le az ott olvasottakból és ezeket komentelem a blogban.

A blog fő célja az, hogy a román vagy angol nyelven nem tudó magyar származású személyeknek információkkal szolgáljak a témáról, hogy mások ne kövessék el azt a hibát amit én az információ források hiányában elkövettem.

Reklámok

15 responses to “Rólam és a blogról

 1. Szilárd Feher

  hogy lehet az oldal tulajdonosának írni?

 2. zöldfülű

  Igazán kár, hogy már nem látogatja- úgy látszik- rajtam kívül senki a blogot, mert igazán hasznos olvasmány arra nézve, hogy hogyan “hülyítsünk be felnőtt embereket mindenféle kitekert ideológiákba”.
  Én azt hiszem, hogy megalapítom a “Winetou Utódai Spirituális és Transzcendens- Aszcendens klub”ot, és ezúton szeretném megkérni Darth Vadert, hogy legyen a szellemi vezetőnk.
  Kár, hogy már nem írsz a blogodba, mert nagyon jó a stílusod….

 3. zöldfülű

  Máris megtapsolom magam, mert én meg csak kezdő jógás vagyok, de már feltűnt, hogy bűzlik egy-két dolog…
  Előrebocsátom, hogy én az eddig elsajátított tudást megbecsülöm és a JÓGA által tanítottakkal egyetértek.
  Misa-tag is úgy lettem, hogy Romániában, amennyiben én tudom nincs más jógaiskola, ezért maradok, de Grieg-et nem tartom hiteles mesternek és nagyon sajnálom, hogy egy ilyen jó ügyet ilyen csúnyán kisajátított

  • Kedves zöldfülű,
   Nagyon örvendetem a kommentednek. Igen gratulálhatsz magadnak, nem mondenki képes (vagy hajlandó arra), hogy józanul és ne érzelmi alapon gondolja végig ezeket a dolgokat.
   Sok sikert kívánok neked a keresésben.
   Mostanában sajnos nem volt időm írni, (kedvem sem nagyon, hogy őszinte legyek). De talán ideje egy visszatérésnek. 🙂

   • Zöldfülű

    Kedves Mahashakti
    Most, hogy ilyen szépen körülgratuláltuk egymást (…vagy én még nem Téged?.. de ezúton akkor igen: nem könnyű érzelemmentesen tekinteni az elmúlt- bár rövid hónapokra-, de még nehezebb lehet ezt sok-sok év után megtenni), térhetünk más témákra is.
    Igazán érdekelne, h mi várt volna még rám ha maradok…. Mert a tempó így is túl húzós volt: kezdte már átszőni az egész életemet, és egyszerre csak az tűnt fel, hogy lassan “vérre mennék” az ügyért és minden vagy mindenki kevésbé fontossá vált számomra.
    Pedig egy spirituális út arra is tanít ( kéne tanítson), hogy hogyan tedd egyre jobbá az emberi kapcsolataidat, hogyan élj békességben ebben a világban. Ha ez nem történik meg, vagyis a fejed a “mennyben” van, de a talpad nem érinti a földet, akkor semmit sem csináltál, sz.rt sem ér az egész.

 4. Gulliver

  Kedves blogger!

  Sajnálom, hogy nem értetted meg a MISA tanításait. Alapvetően két éve nem vagyok az iskola tagja, mert egyes tagokat nem éreztem hitelesnek, de ennek ellenére bármennyire is erős vágyam, volt, hogy a tanításokat elhajítva magamnak adjak igazat; újra és újra bizonyította az élet, hogy bármennyire is rosszul működik a szervezet a tanítások igazak. Ezt úgy mondom, hogy teljes mértékben elhatárolódom magától a MISA-tól.

  Egy idézetet szeretnék figyelmedbe ajánlani:

  “Minden igazság három szakaszon megy keresztül. Először kinevetik. Azután erőszakosan szembe szállnak vele. Végül pedig elfogadják, mint magától értetődő dolgot.” – Arthur Schopenhauer

  Úgy gondolom te és az összes exmisás mocskolódó a második fázisban van.
  Ami szerintem szomorú és szerintem ezt jó lenne átgondolnod, hogy amennyi energiát ebbe beleölsz azt valami olyan dologra is fordíthatnád, amivel másnak örömet szerzel vagy segítesz. Vagy ha esetleg ez túl magasztos is akkor legalább a saját fejlődésedre szánhatnád. Hiszen, ahogy te is írod, aki szektás az szektásként viselkedik, tehát a blog maximum arra jó, hogy indulatot, dühöt szítson olyan emberekben, akik ezeken a dolgokon még nem léptek túl.

  Isten (vagy hogy az előző félreértéseket tisztázzuk) Isten összes megnyilvánulása és arca legyen veled utadon!

  • Kedves Gulliver,
   Köszi az egy darab közhelyet és a másik darab lekezelő komentet.
   Csak egy kérdésem lenne:
   miért gondolod, hogy ezt (az amúgy nagyon régi és agyonhasznált) az egyszerűség kedvéért nevezzük érvnek, még soha nem hallottam és nem gondoltam végig?
   Komolyan azt gondolod, hogy a hivatalos propaganda-szöveget bemásolod ide attól megvilágosodok és visszaröpülök a misa szerető keblére és elfelejtem mindazt a marhaságot és hazugságot, csalást, mocskolódást és szemétséget, amit a szekta és a benne levő spirituaálisan nagyon fejlett emberek tettek, aminek szeméylesen is tanúja voltam?
   Ha igen, akkor gratulálok, sikerült elérni egy magas szintet a misáskodásban: a leszarom az igazságot fázisba.

   Én nem fogok neked lekezelő jókivánságokat küldeni, de ne haragudj az igazság tudatos elkerülése és az automatikus propaganda visszamondás nem szimpatikus és nincs türelmem hozzá.

   Ha majd nem csak bedobsz egy propagandabombát és eltűnsz és talán lesz egy kérdésed vagy saját véleményed amire érdemes válaszolni akkor talán elbeszélgethetünk.

  • Zöldfülű

   Kedves Gulliver,
   Érdekelne, hogy mit szólsz az általad leírt ellentmondáshoz, miszerint: “Alapvetően két éve nem vagyok az iskola tagja, mert egyes tagokat nem éreztem hitelesnek” és az a tény, hogy az általad is nem hitelesnek mondott tagokat ( mert hát a MISA végül is ezekből áll, nem?) és azok- gondolom szintén nem hiteles- tevékenységét véded?
   Egy valódi spirituális “tanrendszert” használnak fel nem tiszta céllal bele-belejavítva az eredeti tanokba, illetve más kontextusba helyezve őket, lassan elszívják a tanítványok önrendelkezését és ítélőképességét, valamint szexbizniszt folytatnak alig 18 évesekkel-mostmár, mert azelőtt a 15 év sem volt alsó korhatár-, de addig is “rákészítik őket a tantrikus útjukra”, valamint, de nem utolsósorban “vizet prédikálnak és bort isznak”…. szóval akkor ez mi, ha nem szekta? Ugyanis ezek egy szekta ismertetőjegyei…
   És még valami… Paulinyi Tamás, a magyar spirituális körök egyik “nagyja” is nemrégiben felvetette a Szintézis Szabadegyetem egyik nyílt hétvégéjén a problémát, miszerint: van-e egyáltalán létjogosultsága a mai Európában, kultúrában, civilizációban a keleti spirituális utaknak és ha igen, milyen formában. Szóval ez még Neki sem egyértelmű, de GRIEG… hát ő persze teljesen más, mert ugye pl. egy “Paulinyi” vizet sem vihet egy ilyen megvilágosodott, autentikus mesternek, mint G, aki mellesleg az összes ismert nyelvek használatával hadilábon áll…

 5. Kedves tűnődő barátom,
  Ha talán nem tűnt volna föl, vagy nem olvastad volna elég figyelmesen a leírást a blog címében szereplő Sanyi a tantramester nem arra utal, hogy én Kőrösi Csoma Sándornak vagy az ő reinkarnációjának képzelem magam és ebből a különleges helyzetből kritizálnám a konkurens szektavezért. Nem.
  A blog neve a MISA magyaroszági képviselőjének nevére utal (Kőrösi Csoma Sándor Jóga Egyesület). Ők használják a Kőrösi nevét kavarva a Grieg szája íze szerint kinyilvánított és megkérdőjelzhetetlen tantrával. Véleményem szerint az illető személly soha nem foglalkozott vizelettel megfűszerezett szex tanokkal vagy bármi hasonlóval.
  Persze nincsenek illúzióim róla, hogy Kőrösi egész életében tökéletes önmegtartóztatást folytatott volna, de azok alapján amit olvastam róla nem kizárt a dolog. De bármi legyen is a valóság, Kőrösi semmiképp nem hirdetett MISA féle szex fantáziákat. A kettő kavarása kizárólag PR okok miatt van és szerintem nem teljesen tisztességes.
  Ugyanúgy ahogy zavar a MISA indiai képviselőjének nevében az igazság szó, ismervén, hogy micsoda hazug, csaló bandáról van szó, ugyanúgy zavar e két dolog kavarása is.

  És még valami, csak hogy tudd kedves tűnődő barátom, a 4 év a hivatalos MISA tanok szerint bőven elég a megvilágosodáshoz. A hivatalos álláspont szerint az első két év anyaga elég.
  Valamint egy bizonyos tehnika használata is bőven elég hozzá (az un. óra tehnika, ami szintén első éves anyag).
  Tehát azt szeretném kérdezni tőled kedves tűnődő barátom, hogy pontosan honnan tudod, hogy én nem vagyok megvilágosodott mester, sőt nagyobb mester mint maga Gregoroian “Magnus Aurolsson” Bivolaru?
  Valamint miért kellene szerinted mesternek legyek ahoz, hogy fölhívjam az emberek figyelmét a MISA keretén belül levő problémákra?

  Lehetne még folytatni, de őszintén nincs kedvem hozzá. Csak még valami kedves tűnődő barátom. Ez a rövid zavaros kommented azt mutatja, hogy nem hiszel a legalapvető MISA/newage tanokban. Kérdés akkor, hogy miért jösz ide védelmezni őket. A dolog amivel próbálsz vádolni nem értelmes racionális szempontból, de az a gond, hogy spirituális szempontból sem. Tehát mi a helyzet? Csak azt hiszed amit jól esik és csak akkor amikor jól esik? Ennyire szubjektív szerinted minden? Még a spirituális örök igazságok is? Ennyire rágógumi spiritualitást folytatsz?
  Érdekes.

  • tunodes

   rendben van, engem meggyoztel! te egy megviragosodott (Tantra) Mester vagy!!!
   eleg buta ez a Grieg ha olyan technikat adott meg ami max 4 ev alatt oda vezet hogy ot leleplezed mert hat tulszarnyalod ot; tobb esze is lehetett volna…
   na, akkor en nagyon akarlak teged kovetni Mesterkem es tudom hogy ha a tanitvany keszen all, akkor a (Tantra) Mester is megjelenik; alig varom a tanitasaidat;
   mondjuk kezdheted azzal is hogy miert te vagy az elso (Tantra) Mester aki miutan megvilagosodott egy adott tanitas plusz egy akar nem megvilagosodott szemely utasitasai alapjan, akkor ot es a tanitasait mocskolod???? azert errol meg nem hallottam eddig, illetve csakis megviragosodott (tobbe -kevesbe) mesterektol…

   • Kedves kommentelő,

    Amint láthatod a kommentjeid továbbra is itt vannak a blogon, nem távolítottam el őket, valamint még a kérdéseidre is válaszoltam amit ha lenne benned annyi jóérzés és minimális tisztelet egy másik emberi lény irányt vagy legalább az igazság iránt te magad is látnád és elismernéd.
    Sajnos megértem mert tudom jól, hogy ezt teszi az emberrel a több éves vagy akár évtizedes szektáskodás és állandó agymosás ami ott folyik.
    Továbbá én amennyire tudtam komolyan válaszoltam a kérdéseidre. És a lehető legnagyobb tisztelettel válaszoltam. Gondoltam, hogy nem fog számítani, de bennem van annyi jóérzés, hogy annak ellenére, hogy nem értek veled egyet képes vagyok tisztelettel és nyitottan válaszolni a kérdéseidre.
    Látom te valahogy megragadtál az eredeti gondolatodnál.
    Ebből arra következtetek, hogy vagy el sem olvastad azt amit írtam, vagy nem vagy hajlandó gondolkozni egy icipicit sem azon amit olvastál. Ok, nem probléma. Nem kényszeríthatlek arra, hogy gondolkozz. És nem muszáj. Szerencsédre meg tudsz élni gondolkozás nélkül is.

    Ha olvastad volna a válaszaimat amelyeket neked személyesen adtam és ha lenne benned annyi tisztesség, hogy ezt elismerd akkor nem jönnél ilyen marhaságokkal.

    Te komolyan azt hiszed, hogy ha valaki elolvassa a te kommentjeidet és az én válaszaimat rájuk akkor veled fog egyet érteni?
    Egy normális ember ebből csak azt látja hogy ha nekem nincs is igazam, de hogy neked nincs és veled valami komoly baj van az tuti. Ha szerinted ez rendben van és ez a spiritualitás csúcsa és ez az amit a szektádban megtanultál akkor ok. Ha meg nem nem vagy képes még csak elképzelni sem hogy hogy néz ki a vislekedésed egy kívülállónak akkor tényleg nincs mit mondjak.
    Egy biztos, hogy ha rendkívüli spirituális állapotokat nem is de a szektás viselkedést a MISA tagok lépten nyomon remekül tudják példázni.

    Ezennel én befejeztem ezt az egyoldalú monológot és fontosabb dolgokkal fogok foglalkozni ahelyett, hogy a te szektás agyrémeidet simogassam.
    Érdekes, hogy neked nincs job dolgod mint ez és te valahogy ezt tartod méltó és spirituális tevékenységnek. Remélem felajánlottad. És nem csak Griegnek hanem valamelyiknek a tucat istennek akikben gondolom hiszel. Mármint ha jó MISA jógi vagy.

    Nyugodtan kommentelgess tovább és nyugodtan próbálj meg továbbra is vicces lenni. Hátha előbb utóbb sikerül is.
    Sikeres gyakorlást.

   • tunodes

    hat ha ennyire felbuzditottal akkor meg irok egyet…
    ja, es miert torolnel ki, hiszen a blogod halott!!!
    egyelore en vagyok az egyetlen aki itt honaponta maximum egyszer egyaltalan szamba veszi a te iromanyaidat, tehat en vagyok az akinek koszonhetoen valami penzecsket meg kaphatsz a blogodert, nemde?
    es hogy akarsz te minket meggyozni, felebreszteni ha mi mind szektas, agymosott egyenek vagyunk??? ehhez meg a te megvilagosodott allapodot sem lesz eleg, szerintem.
    ja, es ha legalabb az elso eves anyagot elolvastad volna, hiszen 4 evet jartal (allitolag) akkor olyan hulyeseget nem beszelnel hogy felajanlani valamelyik istennek, hiszen errol soha, azaz az eddigi 20 eves tapasztalatomban meg nem talalkoztam…
    sem tobbistenseggel….azert meg ajanlom olvasgassad azt az elso negy ev anyagat, ha van valami minimalis kozod hozzajuk es probald megerteni hogy mirol is van szo! azert csak kellene neked is sikeruljon ha a szektas, agymosasos tagoknak sikerul ez….
    azert meg egy dologra kivancsi vagyok….
    miert eppen Mahashakti???? ez nem egy szektas, agymosott, tobb isensegu fogalom??? hat miert nem Jezus XXI szazadi szent szuze, vagy barmi mas!
    no akkor valoszinuleg megszakad a monologunk, de azert egy technikai tanaccsal jonnek, a bloggal kapcsolatosan…
    jo lenne ha a jovoben kronologiai sorrendbe szurogatnad be az egyes hozzaszolasokat hogy ne kelljen szegeny agymosott embereknek orak hosszat keresgelni hogy hol is van a tema….
    viszlat es tiszta szivbol kivanok neked egy megvilagosodasi (van megviragosodott is ) allapotot, akar MISA akar barmilyen mas spiritualis ut segitsegevel!

 6. tunodes

  hat nem annyira ismeretlenke a Sanyika!
  o a TantraMester!!! Erted? nem egy kis nebulo aki most kezdi felfedezni hogy van neki kis “jatekszere” , hanem maga a Mester!
  4 ev azert sok ido….olyan jol rejtozkodtek a MISA-sok hogy meg a Mestert is meg tudtak teveszteni? vagy ez alatt a 4 ev alatt valt Mesterre?????

 7. Peter

  Szia te ismeretlenke.
  Hat eleg gyengen alsz a dolgokhoz ha meg a neved sem mered vallalni.
  A masik gyengeseged pedig az, hogy miutan egy szervezet resze voltal, most sarral dobalozol, eleg nem szep dolog tolled. Mi a problemad?
  Nem erted el amit akartal?
  Es ezert mas a hibas mert lusta es gyenge vagy?
  Reszvetem.
  Aldas rad.

 8. exkcsje

  Hasznos lesz ez a blog, mert sok jógázó, aki a KCSJE tanfolyamára jár, semmit nem tud ezekről a dolgokról.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s