Az alapvető problémák a Misa-val 1. rész

A pénzügyi problémák
A Misa kurzusain nem lehet számlát kapni a havidíjról. Miért lenne ez probléma? Mert ha elfogadjuk a hivatalos adatot a több mint 40.000 tanítványról és mindez több mint húsz éve, több párhuzamos kurzuson keresztűl és mindez adómentesen egy magát non-profitnak és spirituálisnak nevező szervezet részéről akkor láthatjuk az ellentmondást. Hogy állíthatja egy szervezet magáról, hogy nonprofit amikor ekkora összegek forognak a kezében és egyetlen egy bani (a romániai pénz legkissebb egysége) után sincs semmiféle bizonyíték, hogy mire volt elhasználva és főleg kinek a zsebébe megy. Valószinűsíthető, hogy a pénz amit havidíjként elkérnek és azzal a mentséggel, hogy a termek ahol a jóga vagy más tanfolyamok tartva vannak ezeknek a fenntartására kell, azok az összegek bizonyos különleges karmával (sors) rendelkező személyek saját kis projektjeibe mennek el. Ilyenre egy gyönyörű példa egy történet amit az én oktatóm mesélt el nekünk egy bizonyos alkalommal (tehát ez az információ másodkézből származik, és nem nagyon sokadik kézből amivel a Misa védelmezők szoktak vádolni minket akik nem értünk velük egyet, éspedig, hogy a bizonyítékaink csak pletykák, nos ezt figyelembe veszem amikor valamit bemutatok, mindig igyekezni fogok csak és kizárólag ilyen mélységig menni a pletykában, mert elvégre amit az oktatók mondanak a jógakurzusok vagy más rendezvények keretén belül, az az iskola hivatalos álláspontját képviseli, persze nem amikor valamit magánéleti szituációban mondanak hanem a hivatalos tanfolyamok és csoportok keretén belül mondanak) tehát a történet a következő: Grieg vett egy Samadhi tank nevű szerkezetet. Vajon milyen pénzből vette ezt? Saját zsebből? A nem létező pénzéből? Ugyanis azt tudni kell, hogy Grieg egy rövid periódusig dolgozott csak és utána elkezdett jógát tanítani. Nos a nagyon-nagyon üldözött jóga tan nem hiszem, hogy milliókat hozott neki amiből egész életében tudott volna mindnféle ilyen ”hasznos” dolgot venni. Tehát csakis az egyetlen erőforrása a szekta pénze maradt arra, hogy megvegye ezt az oktatóm szerinti nem épp olcsó eszközt. És hogy mi volt a célja ennek a szerkezetnek? A lényeg az, hogy ez egy nagy tartály amit megtöltenek sós, nagyon sós vízzel amibe belefekszik az alany és mivelhogy ez teljesen kizárja a hangokat és sötét van, ez a szerkezet elősegíti az alanyt, hogy a jóga legmagasabb tudatállapotát a Samadhi-t elérje. Nagyon hasznos ezköz nem? Ja, és mire volt használva? Netán tanítani? Netán minden egyes tanítványnak lehetőséget adni, hogy elérje ezt a csodálatos állapotot? Dehogy! Jó szekta módon ez csakis pénzért (de akkor se mindig) vagy a megfelelő személyeknek volt elérhető.
Egy másik hasonló hasznosságú szerkezet egy auramérő volt. Ezt, az oktatóm elmondása szerint (amit úgy mesélt mint aki ott volt, tehát hacsak nem hazudott mint sok másban, akkor ez ismét egy másodkézből származó történet) Grieg arra használta, hogy megalázzon bizonyos személyeket. Mi az amit csinált? Persze úgy volt előadva mint valami nagyon csodálatos és a magvilágosodott státusát alátámasztó történet, de az én véleményem más. Grieg állítólag azt csinálta, hogy odatett egy alanyt az auramérőhöz és (természetesen) paranormális úton megváltoztatta az alany auráját, úgy hogy ez egy gyenge szintet mutasson, majd ugratni kezdte, hogy nem elég fejlett spirituálisan, mert ilyen rossz aurája van stb. Nos az aura és méginkább az auramérők létét itt és most nem vitatom, de akkor is ha hiszel ebben mi a véleményed kedves olvasó egy ilyen viselkedésről? Szerinted ez spirituális? Helyes felhasználálása az erőforrásoknak amiket az emberek a jógakurzus fenntartására adományoznak?
Számlát szintén nem lehet kapni a spirituálisnak nevezett táborokban amelyek nagy népszerűségnek örvendenek.
A jógakurzus és méginkább az Ajurvéda kurzus keretén belül nagyon népszerűek a növények, amelyeket kizárólag a szekta saját módszere szerint ajánlott elfogyasztani, mert másképp persze nem elég hatékonyak. Ezeket persze árulják a kurzus keretén belül. Sok esetben ezek nem hazai növények hanem különleges (fontos szó a miszások szótárában) indiai (ja persze) növények. Ezzel sok gond van. Kik azok akik ezeket a növények és más naturista termékeket forgalmazó cégek tulajdonosai? Elkéggé logikus, hogy persze olyan személyek akikben meg lehet bízni, mert ugye a gonosz összeesküvők genetikailag manipulálják az ételeket (egy másik Misa paranoja) és mindent, tehát kell valaki aki megfelelő termékekkel dolgozik. Van a Misa-nak egy (de gyanítom több is létezik) saját naturista termékeket előállító cége aki megfelelő termékeket gyárt. Ezek a termékek kaphatóak a Misa ashramokban, a táborokban és az oktatóknál. A cég neve Steaua Divină azaz Isteni Csillag (régebbi nevén Santo Rafael).
folyt. köv.
Reklámok

3 hozzászólás

Kategória: MISA

3 responses to “Az alapvető problémák a Misa-val 1. rész

 1. Mormota

  Olvastam az exmisan,hogy a Dacia Plant is oda tart.

 2. Peter

  Szia ismeretlenke.
  Kicsit elkestel ezzel a bejegyzessel mert mar szamlat is adnak a kurzuson.
  De nem kell kozgazdasznak lenned hogy kiszamitsd mennyibe kerul az egesz iskola es nem szekta ahogy te irod, fentartasa anyagilag. Ugy latom nem csak kozgazdasagbol, hanem joerzesbol is igen csak gyengen alsz.
  Aldas rad.

 3. exkcsje

  Minden post kétszer jelenik meg a szövegben és egy kis korrektúra (elütések, nyelvhelyesség, helyesírás) is ráférne a post-okra. Utóbbiban tudok segíteni, ha gondolod, hogy olvashatóbbá váljon a blog.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s