Spirituális mester vagy szektavezér?

A Kőrösi Csoma Sándor Jóga Egyesület (a továbbiakban KCSSJE) spirituális, tiszteletbeli elnöke és vezetője Gregorian Bivolaru.
Ugyancsak ő a MISA spirituális vezetője és szuperszónikus mestere.
A szekta mentalitásnak egy másik bizonyítéka az, hogy ezt a bizonyos illetőt tartják az imádat tárgyának. Én nem vagyok istenhivő (hála többek közt a Misa tapasztalataimnak) tehát nekem mindegy miben hisz valaki, de ez az aprócska tény főleg azokat kellene zavarja akik egy bizonyos istenben hisznek, mint például a (tudomásom szerint Magyarországon legnépszerűbb vallás) katolikus vallás hivőinek.
A Misa azt állítja, hogy az általuk tanított jóga nem ellenkezik a keresztény életmóddal és hitvilággal, mert a jóga nem vallás ezért nem ellenkezik és minden tanítványuk nyugodtan hihet abban amiben szeretne mert ők nem akadályozzák meg ezt. Nos ez is egy nagy hazugság. Ismétlem, hogy nem tudom mi történik pontosan a KCSSJE keretén belül és ismét a hivatalos honlapjuk alapján vonok le következtetéseket, de szerinted kedves olvasó a következő cikk megfelel a keresztény elveknek? Szellemi vezetőnk
Persze írja, hogy nem kötelező, de ez egy másik probléma a Misa keretén belül. Ha nem veszel részt vagy nem mondod (amolyan gyónás jelleggel), hogy csináltad ezt vagy azt az eljárást akkor kiközösítenek szépn lassan a csoporttársaid. A jóga kurzusok (tanfolyamok) ugyanis csoportokban folynak, amelyek évekre vannak felosztva.  Jelenleg Romániában 21 év van összesen. Ha ez nem szekta viselkedés akkor nem tudom mi az.

Gregorian Bivolaru rövid életrajza

De kezdjük talán az elején. Ki is ez a Gregorian Bivolaru és honnan származik? Mi alapján tartják nagy (sőt az eddigi legnagyobb, ez is egy tipikus szekta jelenség) spirituális mesternek?
Ennek a rövid életrajzanak a fő információ forrása a hivatalos Misa életrajz a mesterről. Ahol szükség van további felvilágosításra ott más források is megjelennek.

Gyerekkor

Gregorian Bivolaru a Bukarest melletti kis faluból Tărtășești-ben született 1952-ben. Egyes források szerint március 12-én (ez egyike a legfontosabb dátumoknak a Misa hivők körében, erre utal a fenti link is) más források (a nemzetközi körözési dokumentum) szerint március 13. A dokumentum román nyelven van, de a születési dátum nyilvánvaló.
Itt is nőtt fel és járt iskolába. Egyetlen gyerek volt. Anja Floarea Hanomolo, apja Costel Bivolaru aki állítólag katonatiszt volt.
Egészen 12 éves koráig Tărtășești-ben élt. Rica asszonyság (GB nagynénje) elmondása szerint már gyerekkorában különleges személy volt.Az életrajzi filmben többek közt olyan eseményeket említ meg (amit a film készítői az illető hölgy kérésére nem vettek fel videóra, mert a hölgy nem szerette volna ezt, de a film készítői felvették a hangját, és ez hallható a filmben. Ismét egy csodálatos megnyilvánulása a tisztességnek, az illető megkéri őket, hogy ne rögzítsék amit mond erre ők mégis megteszik azt az illető tudta nélkül. Ilyen személyek a tagjai ennek a csodálatos spirituális iskolának), mint például, hogy Grieg (Gregorian Bivolaru beceneve) kiskorában mielőtt olvasni tudott volna megjegyzett egy nagyon hosszú verset amit ő (a nagynéni) olvasott fel neki. Egy másik alkalommal megmentett egy kutyát amelyet vízbe akartak ölni. A kommentátor megjegyzi,anélkül, hogy forrást megadna, hogy Grieg már kiskorában szeretett prédikálni a falubeli gyerekeknek és elfelejtett enni emiatt. Ez arra utal, hogy ez volt az állítólagos viselkedési mintája amikor még Romániában tevékenykedett, de azt a komentátor elfelejti, hogy ez az egyik közös jellemzője a nagy szektavezéreknek is: már kiskorukban is gyakoroltak másokon és prédikáltak. Az egyik számomra röhelyes elem a filmben egy iskolai diploma amit a mester a hetedik osztályban kapott és ami az első díjat tulajdonítja neki. Csodálatos. Ezek után bizonyosak lehetünk benne, hogy valódi, megvilágosult mesterról van szó. Mások nem kapnak ilyeneket. Dehogy, csak nekem személy szerint, aki jelenleg valószínüleg démonok által megszálltnak vagyok elkönyvelve mert merészelek a Misa ellen írni itt és az anti fórumokon, amelyek sátáni megnyilvánulásnak vannak számon tatva a Misá-n belül, még én is kaptam ilyen diplomákat az általános iskola ideje alatt és nem egyet. És nem egy első díjat. Ez azt jelenti, hogy én nagyobb spirituális mester vagyok mint Grieg?
A filmben elhangzik és bemutatódik egy csűr aminek az egyik oldalán egy geometriai forma van festve, természetesen maga a mester keze által. Ezt tartják a mester megvilágosodásának helyszínének és a dátumának 1971.
A liceumot Greig már Bukarestben a Gheorghe Șincai nevű iskolában végezte. Ebből az időből nem kerülnek bemutatásra különleges eredmények vagy diplomák.

Jóga oktatás és a Misa alapítása

Jógát először a Mihai Eminescu (az egyik legnagyobb román költő) után elnevezett kulturházban kezdte.
A hivatalos Gregorian Bivolaru honlap szerint ebben az időben levelezett a nagy román keletkutatóval Mircea Eliade-val. Ez a levelezés persze a lehető legalkalmasabb móson megsemmisült a nagy komunista rezsim által való üldözés ideje alatt. A Misa egyik kedvenc mániája az üldözési mánia, ami miatt mindenhol ellenségeket látnak és minden sikertelenséget ezeknem tulajdonítanak. Ismét tipikus szekta viselkedés. Persze a komunizmus alatt nem csodálom, hogy üldözve voltak, nem is ők voltak az egyetlenek, de sajnos ezt a paranoját kiterjesztik azokra az esetekre is amikor jelenleg és nagyon is jogosan számonkérnek bizonyos gyanús dolgokat rajtuk. Az ilyenek be lesznek illesztve az általános, és világméretű üldözési mániába. Szerintem egy kicsit nagyon is eltulozzák a saját fontosságukat és a beléjük feltetett energiát.
De térjünk vissza az életrajzra.
A jógaoktatás egészen 1982-ig tart amikor a jóga be lett tiltva a transzcendentális meditáció botránya után. E során betiltják a transzcendentális meditációt amit (állítólag) szintén Greig koordinált, de betiltják a pszichológia gyakorlását és tanítását is. A Misa persze mindezt úgy állítja be, hogy kizárólag ellenük és Greig ellen volt az egész összeesküvés az akkori komunista kormány és a titkos szolgálat által, de mint mondtam egy kicsit nagyon túloznak néha.
Saját elmondása szerint ezután többször illegálisan házkutatást végeztek nála ami során rengeteg értékes könyve és jegyzete veszett el. Van egy történet ami a Misa néphagyományban kering ami szerint volt egy bombamerénylet volt ellene. Az ellentábor szerint azomban csak egy gázcsőről volt szó, de propaganda eszközként volt felhasználva és ismételten eltulozva.
Egy másik ilyen legenda az, hogy szinten ebben az időben bebörtönözték de megszökött, egyedűl az egész kommunizmus ideja alatt bebörtönzött összes személy közül. A gonoszak persze ismét nem hisznek neki (én magam sem) és azt mondják, hogy kizárólag egy lefizetésről van szó amire volt egy megfelelő alkalom. Grieg szerint persze ezt a paranormális képességei segítségével érte el, amit megígér indirekt módon azkonak is akik követik őt a legdicsőbb úton: a tantra útján. Legalábbis azon amit ő ennek nevez. Erről is írok majd később.
Egy másik alkalommal elmegyógyintézetbe zárták, szintén politikai okokból. Legalábbis szerintük. Mivelhogy a komunizmus olyan volt amilyen ezt nem fogjuk megtudni ténylegesn mi is volt a valóság.
Az 1989-es forradalom és rendszerváltás után Grieg kap az alkalmon és megalapítja a Misa-t. Azt, hogy milyen módon ezt magyaráztam fennebb.

A 2004-es események és a menekülés

Minden szépen és jól ment, a Misa nőtt, a profit egyre jobb volt és minden úgy tűnt rendben van és boldogan kihasznéljuk a naivakat amíg meg nem halunk, de 2004-ben a hatóságok (a Misa szerint ismét politikai okokból) úgy döntöttek, hogy lépnek a Misa ellen. Rettenetes sajtócirkusz következett. Házkutatások történtek, filmezve volt és mindez be volt mutatva a nép szórakoztatására az esti hiradóban. Nos ebben az egy esetben mindig is egyet értettem velük, hogy ez nem volt helyes. De akkor is ez nem jelenti azt, hogy nincs igencsak sok gond a Misa háza táján. Mindez persze ismételten a következő postok-ból fog csak kiderülni. De sajnos a Misa propaganda gépezet kapott az alkalmon és mindegyre ezt hangoztatják, hogy jaj, hogy visszaéltek velük akkor és hogy ezért rossz mindaz amit róluk mondanak és csak a szenzációra éhes sajtó kitalációja az eglész. Nos remélem ebben a blogban sikerül bebizonyítnom, hogy ez nem egészen igaz és, hogy igenis sok baj van még a Misa-val az akkori vádakon kívül. Főleg olyan dolgokra fogok koncentrálni amikkel személyesen találkoztam, hogy ne tudjanak azzal vádolni, hogy a titkosszolgálat fizet meg azért, hogy ellenük írjak (ez a kedvenc érvük). Igyekszem bizonyítékokat bemutatni és alátámasztani mindent amit írok.
Az akkori vizsgálat során több személyt, de főként Gregorian Bivolaru-t vádolták meg különféle dolgokkal. Őt szemlyesen egy kiskorú lánnyal való szexuális kapcsolattal vádolják.
Az első napok és hetek sajtó botrányai után Grieg megszökött az országból. Az eset nagyon fura. Először Magyarországra próbált szökni egy (romániai) magyar vámtiszt segítségével, akiről én személyesen tudom, hogy jógaoktató a Misa keretén belül, tehát egyáltalán nem pénzkérdés volt a dolog. De a többi határőrnek feltünt a dolog és letratóztatták mindkettőjüket. Ezután szabadlábra helyezték és ekkor sikrült Svédországba szöknie. Akkor Románia még nem volt az Európai Unió tagja ezért politikai menedékjogot kért és kapott. Jelenleg ezt kihasználva megváltoztatta hivatalosan a nevét Magnus Aurolson-ra és jelenleg Európa szerte sétál és szórakozik a naiv spiritualitást keresők pénzén.

Napjaink

A jógával kapcsolatos tevékenysége (értsd guru kultusza) azóta is folytatódik. A Misa azóta is virágzik (ha a hivatalos oldalt hallgatjuk), az ellentábor szerint kb 60%-al csökkent a tagok száma, de Grieg azóta hangfelvételeket készít és ezeket küldi Svédországból a tanítványoknak akik ezeket a legnagyobb jógaévekben valamint az általuk szervezett un. spirituális táborokban hallgatnak meg.
Ezek többek közt olyan magas hangvételű spirituális rendezvények ahól a mester volt rákbeteg tanítványokat szid, átkoz el, vonja vissza a karizmájukat amit állítása szerint csakis nála tanulták és csakis neki köszönhetik, megtanítja nekük, hogyan lépjenek kapcsolatba “jótékony földönkívüliekkel”, hogyan eshetnek transzba, hogyan léphetnek kapcsolatba Indra hindu istenséggel, stb.

Jelenleg ezzel telnek a napjai a hivatalos álláspont szerint, de tulajdonképp rejtély az egyszerű tag, az egyszerű tanítvány számára, hogy mit is csinál a mester.

Reklámok

3 hozzászólás

Kategória: MISA

3 responses to “Spirituális mester vagy szektavezér?

 1. Peter

  Szia ismeretlenke?
  Azt mond el szepen nekunk hogy ki fizet teged ezert a ” NAGY” munkaert?
  Nagyon kivancsiva tettel ki is vagy valojaban?
  Milyen erkolcsi szinted van neked?
  Mit ertel el az eletben?
  Ja, hogy feltekeny vagy?
  Eleg bajod van ismeretlenke.
  Aldas rad.

 2. exkcsje

  Várjuk a további post-okat!

 3. Csipike

  Szia!
  Örvendek,hogy volt bátorságod megírni ezeket a cikkeket.
  Várom a folytatást!
  Köszi Csipike

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s