Ki és mi a szóban forgó szervezet?

Saját elmondásuk szerint:
Figyelembe véve nagy orientalistánk, KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR következő sorait:
„KERESSETEK, KUTASSATOK, MERT A VILÁG EGYETLEN NEMZETE SEM TALÁL ANNYI KINCSET KULTÚRÁJÁNAK GYARAPÍTÁSÁRA, MINT A MAGYAR TÁRSADALOM AZ ŐSI INDIAI KULTÚRA TÁRHÁZÁBAN”.
Egyesületünk szeretné aktualizálni és hozzáférhetővé tenni azt a hatalmas tudásanyagot, ami az évezredek során keleten felhalmozódott.
Bármilyen társadalmi változás csak akkor lehetséges, ha a társadalmat alkotó emberek is változnak, fejlődnek, jobbá válnak. A jóga egy hatékony módszer arra, hogy meg tudjunk változni, fejlődni tudjunk, testileg-lelkileg harmonikussá váljunk és beteljesítsük azt a célt, amiért erre a világra születtünk.
E vezérgondolatok által inspirálva 1994-ben létrehoztuk a Kőrösi Csoma Jóga Egyesületet, hogy sorainkba vonzzuk mindazokat, akik tenni szeretnének valamit, hogy életük jobbá váljon, és nem csak passzívan tűrni a KÁLI JUGA (Vaskorszak) ránk nehezedő nyomását.
Egyesületünk tiszteletbeli elnöke Gregorian Bivolaru, jógaiskolánk szellemi vezetője. Egyesületünk aktív elnöke Dr. Fischer Szatmári László, és képviselője Zakar Marianna.
Egyesületünk az INTERNATIONAL FEDERATION of YOGA and MEDITATION – ATMAN és a MISA (Movement of Spiritual Integration in the Absolute) magyarországi képviselete, illetve az MJSZE (Magyar Jógaoktatók Szövetsége) tagjaként MINŐSÍTETT JÓGA EGYESÜLET és MINŐSÍTETT JÓGAOKTATÓ KÉPZŐ EGYESÜLET.”
Mind szépnek és jónak hangzik, ugy-e? Ellemben lássuk mit mond a hivatalos oldal a fő szervezet (MISA) oldala a szervezet vezetőségének hivatalos orgánuma.
E szerint az anyaszervezet a MISA egy non-profit szervezet amit 1990-ben jegyeztek be Bukarestben. Szoció-profeszionális (bármit jelentsen is ez), filozófiai, és oktatás jellegű szervezet, aminek célja az emberek spirituális szintjének megemelése a jóga tudás és gyakorlatok népszerűsítése által. (forrás)
Ebből az előző meghatározásból sajnos egyetlen szó sem igaz. Először is a MISA nem non-profit szervezet mert soha egyetlen egy alkalommal sem tett le hivatalos adó nyilatkozatot amely bizonyítaná non-profit jellegét. A Misa nagyon is profit orientált szervezet ezt a későbbiekben majd még bemutatom, hogy mennyire angyon is profit orientáltak és hogy többek közt ez a fő céljuk.
Másodsorban a MISA soha nem volt bejegyezve mint szervezet. Ez egyike a régi hazugségaiknak amivel azt próbálják bizonyítani, hogy nem csinálnak semmi illegálisat. Sőt ennél még rosszabb, hogy a hivatalos bejegyzés mint szervezet egy hamisitvány alapján van. A szervezet alapító tagjai létrehoztak egy dokumentumot ami egy minisztériumi végzés akar lenni és ami azt állítja, hogy egy bizonyos különleges jóga bizottság engedélyezte a MISA létrejöttét és bejegyzését mint szervezet. Ez később kiderült, hogy soha nem létezett ilyen bizottság. Tehát mindaz amit ez alapján a végzés (hamisítvány) alapján csináltak hazugságon alapszik és jogtalan. Szép kezdet egy magát spirituálisnak nevező szervezet részéről. A saját kurzusaik egyik első leckéiben olvashatóak a jóga tudáson alapuló un. tízparancsolat ami tartalmazza a ne hazudj szabályt is. Ők tanítanak másokat arra, hogy ne hazudjanak miközben ők hazugságra alapuló szervezet. A Kőrösi Csoma Sándor Jógaegyesület alapításáról nem tudok, de véleményem szerint az is megérne egy kivizsgálást.
Az hogy hogyan emelik meg az emberek spirituális szintjét azt majd a későbbiekben részletezem külön-külön, mert mindenik megér egy regényt.
A magyarországi szervezet saját leírásáról még annyit, hogy az említett INTERNATIONAL FEDERATION of YOGA and MEDITATION – ATMAN szervezet szintén MISA poronty. Ez az egész ATMAN szervezet a jelenlegi MISA második legfontosabb embere Mihai Stoian által van létrehozva és fenntartva. Kizárólag Misa leányvállalatok a tagjai és kizárólag a Misa jogossá tételének az eszköze. Semmiféle autoritással vagy joggal nem rendelkeznek nemhogy jóga témákban de még a legegyszerűbb jóérzéssel sem rendelkeznek.
Ezt a módszert használta a MISA is amikor azt szerette volna, hogy elismerjék nemzetközi szinten. Sikerült is egy darabig elismertetni magukat, és taggá válni egy nemzetközi európai jógaszervezetben, de amikor a szervezet vezetősége megtudta a Misa mellék tevékenységeinek jellegét (szintén később részletezem majd, de pornó filmek gyártása és forgalmazása valamint más pornóipari szolgáltatásokról van szó, mint például sztriptíz bárokban való szereplés stb.) rögtön kizárták őket a szervezetből. Ellemben a Misa (annak ellenére, hogy a lehető legalpáribb módon támadta meg a szervezetet és mindennek elmondták őket) mind a mai napig írja a hivatalos honlapján, hogy tagjai a nemzetközi szervezetnek.
Reklámok

2 hozzászólás

Kategória: MISA

2 responses to “Ki és mi a szóban forgó szervezet?

  1. Kédező

    Szia szeretnék tőled kérdezni azzal kapcsolatban amit itt irtál, légyszi az emailcimemre küldjél egy visszajelzést, hogy megkaptad köszi E

    • Johet a kerdes. Nem garantalom a gyors valaszt, ezert nem irtam eddig. Mostanaban egy kicsit el vagyok foglalva (egyetem) es nincs sok szabadidom, de remelem nyaron lessz es akkor fojtatodik a blog is. Ha a kerdes a KCSSJE-el kapcsolatos akkor sajnos nem tudok semmit konkretat mondani mert nem voltam tagja, csak az interneten elerheto informaciokhoz van hozzaferesem. Ha ellemben a romaniai (azaz az anyaiskolaval) kapcsolatos a kerdes akkor szivesen.

      Minden jot

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s